Wat is Tapas?

Tapas is de benaming van kleine Spaanse hapjes, welke meestal genuttigd worden in combinatie met een lekker drankje. Er zijn meer dan honderd soorten hapjes die gebruikt worden bij tapas. Oorspronkelijk is tapas een terugkerend Spaans ritueel, dat voor het middag- of avondeten plaatsvindt. Tapas kan eigenlijk gezien worden als voedsel dat ervoor dient om de periode tussen de lunch en het avondeten te overbruggen.

Tapas zijn grofweg te verdelen in twee categorieën: koude en warme tapas gerechten.Onder de koude gerechten vallen bijvoorbeeld olijven, ansjovis, chorizo en de kaassoorten. Daarnaast zijn er nog de warme tapas-gerechten zoals spiesjes, worstjes, ribbetjes, gamba’s en pikante aardappeltjes. Tapas zijn zeer geliefd als borrelhapje maar je kunt er ook een complete maaltijd mee samenstellen.

wat is tapas?

Tapas