Wat is Piri Piri?

Piri Piri is een rode peper die afkomstig is uit Amerika. De naam Piri Piri is afkomstig uit Swahili en betekend ‘Afrikaanse Rode Duivel.’ Naast gemalen peper staat Piri Piri vandaag de daag vooral bekend als een pittige kruidenmix in de vorm van een olie. Het meest bekende gerecht met deze kruidenmix is natuurlijk Kip Piri Piri. Een eenvoudige Piri Piri bestaat uit olie, chilipeper, cayennepeper en keukenzout. In veel keukens worden er nog kruiden als Oregano, Kardemom, gember, knoflook of uien aan toegevoegd. Piri Piri wordt vaak gebruikt om een gerecht pittiger te maken, wat logisch is door de pepers die het bevat. Piri Piri wordt veel gebruikt in de Portugese keuken. De Portugezen hebben de Piri Piri peper namelijk meegenomen naar Europa vanuit Amerika.

wat is piri piri

Piri Piri